The Local Planning Authority wouldn’t grant planning approval for a traditional dormer to this Victoria terraced house as it lies within a conservation area. Therefore we used a frameless glass box (as it is the least visually intrusive option being transparent) to provide enough headroom to provide stairs up to the new loft room.

This solution also serves to flood natural daylight down into the previously dimly lit staircase and hallways below, as well as, provide stunning views out across the Grand Union Canal and Berkhampsted’s Medieval market town.

Structural Engineer: Knapp Hicks and Partners

Specialist glaziers: Cantifix

Photographs: RICHARD CHIVERS

Screen Shot 2019-09-08 at 14.57.42.png
014-SK-009 Rear view.jpg
Screen Shot 2019-09-08 at 14.58.34.png
Screen Shot 2019-09-08 at 14.59.13.png